گوناگون

وجود۱۱۷ هزار فارغ التحصیل بیکار در آذربایجان غربی/ مدیران به بحث اشتغال بی توجه هستند

به گزارش خبرنگار مهر، بیکاری و نبود اشتغال در حالی به عنوان دغدغه اصلی آذربایجان غربی تبدیل شده که این استان ظرفیت های عظیمی در بخش های محتلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری دارد ظرفیت هایی که سالهاست از آنها به خوبی بهره برداری نمی شود.

آذربایجان غربی همچنین به دلیل هم مرزی با سه کشور خارجی و نیز دروازه ورود ایران به بازارهای اروپایی قابلیت های فراوانی دارد که در صورت برنامه ریزی اصولی می تواند کمک شایانی به رفع این معضل اجتماعی که آسیب های اجتماعی زیادی را به همراه دارد داشته باشد.

نکته قابل تامل اینکه مدیران دستگاه های اجرایی و متولی امر اشتغال توجه چندانی به این مسئله مهم ندارند و گواه این امر بی اهمیت قلمداد کردن شورای اشتغال و سرمایه گذاری آذربایجان غربی است شورایی که اگر اندکی توجه و بررسی های کارشناسی می تواند گره های زیادی از این مشکل بازکند.

اما جلسات شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان به دلیل بی توجهی مدیران عالی رتبه دستگاههای اجرایی مرتبط  در حد معاون یا کارشناس برگزار می شود هر چند حضور کارشناسان می تواند به بحث ها کمک فراوانی کند اما به دلیل اینکه این کارشناسان هیچ اختیاری در بحث های تصمیم گیری ندارند بی شک خروجی این جلسات خود مشکلی است بر مشکلات بحث اشتغال و بیکاری.

توجه به تولید و رفع مشکلات واحدهای تولیدی یکی از راهکارهایی که کارشناسان اقتصادی پیش پای رفع معضل اشتغال مطرح می کنند اما نکته قابل تاسف در بحث بیکاری آذربایجان غربی اینکه اطلاعات مشخصی از واحدهای تولیدی در آذربایجان غربی در دست نیست.

IMG08294418

در آذربایجان غربی، دغدغه اشتغال در بسیاری از مدیران وجود ندارد

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی معتقد است در آذربایجان غربی دغدغه اشتغال در بسیاری از مدیران دستگاه های اجرایی وجود ندارد چرا که عدم حضور مدیران عالی رتبه دستگاههای اجرایی مرتبط و فرستادن معاون یا کارشناس به جلسه شورای اشتغال نشستی با این اهمیت در راستای اشتغال و سرمایه گذاری گواه این امر است.

نادر قاضی پور چهارشنبه شب در جلسه شورای اشتغال و سرمایه گذاری آذربایجان غربی عدم حضور مدیران کل و روسای بانک ها در جلسه شورای سرمایه گذاری و اشتغال، نشان دهنده عدم توجه و عدم ارزش گذاری آنها به سرمایه گذاری و اشتغال استان دانست و اظهارداشت: در حالی که معاون استاندار آذربایجان غربی در این جلسه حاضر است، پنج مدیرکل و پنج رییس بانک مدعو استان در این جلسه حضور ندارند که این امر، تاسف بار است.

وی با بیان اینکه در صورت نبود اشتغال مناسب جوانان پویا به سمت آسیب های اجتماعی کشیده می شوند که این امر نیز ضربه ای اثرگذار به پیکره خانواده و جامعه به شمار می رود افزود: در حال حاضر بیشتر جمعیت کشور را جوانان فعال، پرانرژی و جویای کار تشکیل می دهند که ایجاد زمینه کار برای آنها بسیار ضروری است.

‌لزوم تدوین استراتژی‌های جدید اشتغال به ویژه در حوزه مشاغل خانگی

وی، ‌لزوم تدوین استراتژی‌های جدید اشتغال به ویژه در حوزه مشاغل خانگی را با اهمیت دانست و گفت: ‌استراتژی دولت درحوزه‌های اشتغالزایی معطوف به مشاغل خرد و خانگی هم هست و با مطالعه دقیق و عمیق، بحث مشاغل خانگی باید در چرخه‌های بزرگتر تعریف شود.

قاضی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پور افزود: اکتفا به ایجاد اشتغال در بنگاه‌های کوچک درست نیست، بلکه توجه به مشاغل خرد و خانگی راهگشای معضل بیکاری و اشتغال است.

وی با تاکید بر منطقه‌ای ‌کردن مشاغل خانگی و استفاده از تجربیات بین المللی در این بخش، خاطرنشان کرد: با شناسایی ظرفیت‌های موجود در این زمینه و انجام کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی می‌توان مشاغل مولد و پایدار ایجاد کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی  با تاکید بر اینکه باید مشکلات و موانع اجرایی مشاغل خانگی را فراهم کرد اعلام کرد: با ایجاد یک شغل در خانه و با توجه به مسئله بازاریابی در حوزه مشاغل خانگی، زمینه ایجاد اشتغال مولد و پایدار فراهم می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی در استان گفت: هم اکنون۹۰ درصد مشکلات واحدهای تولیدی آذربایجان غربی، سرمایه در گردش است که این امر باید با توجه ویژه مدیران و اعطای تسهیلات مناسب، مرتفع شود.

قاضی پور با انتقاد از هزینه هایی که از اعتبارات استانی صرف طرح های ملی می شود افزود: نباید اجازه دهیم سرمایه استان در طرح های ملی هزینه شود چرا که طرح ملی با هزینه اندک استانی محروم مانند آذربایجان غربی به انجام نمی رسد بلکه هزینه ملی می خواهد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق آمار نزدیک به ۱۱۷ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار در آذربایجان غربی وجود دارد که این امر نشان از نامناسب بودن وضعیت اشتغال به ویژه برای تحصیل کرده ها در این استان است.

اطلاعات واحدهای تولیدی آذربایجان غربی باید برای اعطای تسهیلات به روز باشد

معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی گفت: اطلاعات واحدهای تولیدی استان باید برای اعطای تسهیلات به روز باشد که این امر نیازمند اهتمام و تلاش روزافزون تمام نهادهای مسئول است.

تقی کهوریان با اشاره به پراکنده بودن اطلاعات واحدهای تولیدی در آذربایجان غربی گفت: این مشکل بزرگی برای استان است و باید اهتمام ویژه ای به این امر داشته باشیم و چاره ای برای آن بیندیشیم.

وی افزود: اطلاعات خود را در خصوص واحدهای تولیدی استان باید به روز کنیم و با تهیه اطلاعات الکترونیکی واحدهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی، مراحل تولید و بهره وری این واحدها را برای اعطای تسهیلات مورد توجه داشته باشیم.

کهوریان اعطای تسهیلات سرمایه در گردش را امری مهم در سرپا نگهداشتن واحدهای تولیدی عنوان کرد و ادامه داد: باید واحدهای نیمه فعال را با تزریق سرمایه در گردش فعال کنیم تا به سوددهی برسند و علاوه بر آن، امتیازاتی را برای واحدهای دارای وضعیت مناسب قائل شویم تا بیش از پیش برای تولید تشویق شوند.

وی عنوان کرد: اعتباراتی که توسط بانک ها به واحدهای تولیدی تزریق می شود، نباید توسط بانک ها به عنوان معوقه بانکی برداشته شود بلکه این تسهیلات اعطایی در راستای افزایش تولید و بهره وری واحدها قرار گیرد.

معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی به نگاه جدید به مقوله اشتغال و سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار تمامی طرح های پیشنهادی در این شورا، پیش از طرح شدن در جلسه کمیته کارشناسی با حضور نمایندگان استانداری، بانک ها و ادارات مربوطه بررسی شده است.

کهوریان ادامه داد: از مهمترین سیاست‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید، جذب سرمایه‌ گذاری در حوزه‌های مختلف است که این موضوع باید با همکاری تمامی مدیران، بخش‌های اقتصادی، دستگاه‌های اجرایی و همچنین خود مردم، زمینه رونق روزافزون اقتصادی استان را فراهم شود.

IMG01374779

در حوزه مشاغل خانگی موضوع نظارت باید جدی گرفته شود

وی ادامه داد: تعریف مشاغل خانگی در کشور ما با کشورهای جنوب شرق آسیا تفاوت هایی دارد چرا که در آن کشورها مشاغل خانگی توسط بنگاه های اقتصادی پشتیبانی می شوند و برخی از قطعات و مواد اولیه مورد نیاز صنایع بزرگ توسط خانوارها تولید می شود.

معاون برنامه‌ ریزی استاندار آذربایجان غربی افزود: در حوزه مشاغل خانگی موضوع نظارت باید جدی گرفته شود تا تسهیلات اعطایی در بخش‌های دیگری هزینه و منجر به افزایش میزان تورم در جامعه نشود.

وی افزود: مسئولیت اصلی افزایش تولید ناخالص داخلی بر عهده حوزه صنعت و معدن است که اگر قرار باشد کشاورزی نیز در بخش هایی توسعه یابد باید صنعت فرآوری مرتبط با‌ ان نیز در استان ایجاد شود.

در این جلسه، ۱۵۸ طرح برای تصویب در دستور کار بود که ۵۶ درصد آنها سهم صنعت، ۱۵ درصد کشاورزی و ۲۹ درصد خدمات بودند که تمامی آنها نیز بررسی شدند.

فرآورده های لبنی، مرغداری گوشتی، خوراک دام و طیور، عصاره سبزیجات و تن ماهی از جمله طرح های مطرح شده بودند که اعتبار لازم برای اجرای این طرح ها سه هزار و ۲۴۴ میلیارد ریال برآورد شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا