Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

اختروش حیرت انگیز و تماشایی در تصاویر نجومی جدید رصدخانه چاندرا

اختروش حیرت انگیز و تماشایی در تصاویر نجومی جدید رصدخانه چاندرا در حالی توسط ناسا منتشر شده است که اختروش یا کویزار یا کوازار Quasar یک هسته فعال به شدت نورانی و دوردست است که وابسته به یک کهکشان جوان است. آنها در رده یک کلاس از اشیا به نام هسته کهکشانی فعال قرار دارند.

و حالا ناسا سه تصویر از یک اختروش در صورت فلکی سه‌ سو منتشر کرده است که زیبایی خاصی دارند و در این میان ناسا در سات خود گفته است که امروز رصدچاندرا به یک اختروش در صورت فلکی سه‌سو خیره شده است که در نزدیکی آسمان سحابی نشری وسیع  NGC 604 با تولد ستاره‌هایی تقریبا 50 برابر بزرگتر از سحابی شکارچی است!

اختروش

ناسا در توصیف تصاویر این اختروش نوشته است:

یک گنج در چندین طول موج!

اختروش‌ ها پیشتر به عنوان منابع انرژی الکترومغناطیسی شامل امواج رادیویی و نور مرئی با انتقال به سرخ زیاد شناخته می‌شدند که به ستاره‌ها شبیه بودند. با وجود بحث‌های مختلف بر سر وجودیت این شیء آسمانی همه دانشمندان به یک توافق علمی رسیدند که یک اختروش، هاله متراکم شده ماده‌ است که ابرسیاهچاله یک کهکشان جوان را احاطه کرده است.

اختروش

البته باید گفت که اختروش‌ ها دارای کاربردهای زیادی هستند، مثلا در تعین سرعت چرخش زمین و تهیج‌ های آن کاربرد دارند.

در مباحث زمین‌شناسی (ژئودزی) از این امکان جهت اندازه‌گیری فواصل بسیار بلند با دقت میلی‌متری و تعیین تهیج مدار چرخش زمین استفاده می‌کنند.

 سه‌ سو نیز یکی از 88 صورت فلکی امروزی و 48 صورت فلکی بتلیموس است که شامل سه ستاره نورانی در نیم‌ کره شمالی است و البته سه ستاره این پیکر آسمانی جمع‌ و جور و رنگ‌ پریده هستند.

اختروش

اما سحابی شکارچی که به نام عربیسحابی جبار هم معروف است، تنهاسحابی آسمان است که با چشم غیرمسلح هم دیده می‌شود. مکان این سحابی در جنوب کمربند شکارچی است. نام آن به انگلیسی سحابی اوریون Orion است.

رصدخانه پرتو ایکس چاندرا  Chandra X-ray Observatory یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ  فضایی ساخته شده به‌وسیله ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه پرتو ایکس است.

ان‌جی‌سی ۶۰۴  هم یکسحابی نشری در صورت فلکی سه‌سو است که توسط “ویلیام هرشل” در 11 سپتامبر 1784 کشف شد و یکی از بزرگترین سحابی‌های گروه محلی است که از هیدروژن یونیده تشکیل شده است.

 

منبع   nasa

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا