گوناگون

جهاد دانشگاهی در طول انقلاب توانمندی‌های بسیاری را به اثبات رساند

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در طول انقلاب توانمندی‌های بسیاری را به اثبات رسانده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه قم، محمدابراهیم فقیه‌زاده در خطبه های پیش از نماز جمعه این هفته قم با گرامیداشت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: 16 مرداد 59 یادآور سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی به فرمان امام خمینی(ره) است که این روز برای همه جهادگران عرصه سازندگی و فرهنگی ارزشمند و گرامی است.

وی افزود: 35 سال قبل هنگامی که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و حرکت مردم انقلابی و ولایت‌مدار به پیروزی رسید در ابتدای این پیروزی ایران اسلامی همچنان با توطئه‌ها و دشمنی‌های فراوانی از سوی ابرقدرت‌های جهانی مواجه بود.

وی با اشاره به برخی از توطئه‌ها و کارشکنی‌های دشمنان در انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب با توجه به وابستگی های اقتصادی و نظامی به ابرقدرت‌های جهانی مانند آمریکا و شوروی، با مشکلات فراوانی در مسیر انقلاب روبرو بودیم.

رئیس جهاددانشگاهی قم، گفت: کشور ایران که زمانی ژاندارم خلیج فارس و آمریکا و هم‌پیمانش به شمار می‌رفت و کشور به دست نیروهای تحصیلکرده و متخصص در غرب اداره می‌شد پس از انقلاب هر روز از طرف عناصر خودفروخته شاهد رخدادهای توطئه گرایانه دشمن در کردستان، خوزستان، گنبد کاووس و آذربایجان بود.

فقیه‌زاده در خصوص مبارزه مردم و انقلابیون با توطئه‌های دشمن اظهار کرد: با پیروزی انقلاب هر یک از کشورها به دنبال سهمی برای خود بودند که در سال 58 دانشجویان با تسخیر لانه جاسوسی به گفته امام راحل انقلاب بزرگتری را رقم زدند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم ادامه داد: با شکست آمریکا در تسخیر لانه جاسوسی هیمنه قدرت آمریکا در جهان شکسته شد از این رو اتاق جنگ‌ها به سمت دانشگاه‌ها رفت و برخی از اساتید با تفکر آمریکایی این گونه تبلیغ می‌کردند که ایران بدون قدرت آمریکایی‌ها قدرت تولید و حضور در عرصه جهانی ندارد و نمی‌تواند در برابر آمریکایی‌ها ایستادگی کند.

وی جنگ 8 ساله عیله ایران را یکی دیگر از توطئه‌های دشمن در مبارزه با انقلاب اسلامی دانست و گفت: هنگامی که هیمنه آمریکا با تسخیر لانه جاسوسی شکسته شد و دانشجویان ما تفکر انقلابی خود را به رخ جهان کشیدند آمریکا و هم پیمانانش جنگی نظامی علیه ایران آغاز کردند و این جمگ نابرابر توسط بعثی‌های عراق آغاز شد.

فقیه‌زاده عنوان کرد: بسیاری از ستمگرانی که امروز در برابر جنایات اسرائیل در غزه سکوت می‌کنند و بی‌گناهان را به خاک و خون می‌کشند و امروز اجازه نمی‌دهند نامی از غزه برده شود در طول 8 سال دفاع مقدس ایران سکوت کردند و انواع موشک‌ها و هواپیماها را در اختیار عراق قرار دادند تا ریشه انقلاب اسلامی را براندازند اما موفق نشدند.

وی به نگاه ویژه امام راحل (ره) در ساماندهی دانشگاه‌ها در فضای انقلاب و با وجود توطئه‌های دشمن اشاره و اظهار کرد: امام خمینی (ره) با هوشیاری به این نکته توجه داشت که اگر می‌خواهیم انقلاب را از جهان‌خواران بی‌نیاز کنیم نیازمند وحدت عملی و واقعی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه هستیم.

رئیس جهاددانشگاهی استان قم، تاکید کرد: وحدت حوزه و دانشگاه در این نقطه از انقلاب شکل گرفت و با این دیدگاه حکیمانه امام راحل(ره) به معجزه قرن تبدیل شد.

فقیه‌زاده با اشاره به تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی توسط امام خمینی (ره) افزود: این ستاد در جهت اسلامی کردن دانشگاه‌ها تشکیل و در این ستاد جهاددانشگاهی موظف به مدیریت دانشگاه‌ها شد و امام خمینی (ره) در این باره عنوان کردند اسلامی کردن دانشگاه به منزله مستقل کردن کشور است.

وی تصریح کرد: منظور از مستقل کردن کشور حذف عناصر و اساتید و کسانی که در دانشگاه‌ها حجاب و عفاف را مورد توجه قرار می‌دادند مد نظر نبود چرا که نخبگان و تحصیل کرده‌های ایرانی به خارج از کشور می‌رفتند و پژوهشگران و محققان راه پیشرفت را در مسیر غرب می‌دانستند و فرار مغزها و نخبگان توسط دانشگاه‌ها مطرح می‌شد.

فقیه‌زاده در خصوص وظایف جهاد دانشگاهی در این عرصه نیز گفت: وظیفه جهاد دانشگاهی در این شرایط تدوین سرفصل مناسب برای تحقق دانشگاه مستقل متناسب با نیاز کشور است و کار بزرگی در نظام فرهنگی رقم خورد و جهاد در این سال‌ها وظیفه مهمی در دفاع از انقلاب بر عهده داشت.

وی اظهار کرد: همزمان با راه‌اندازی دانشگاه‌ها در سال 69 شورای انقلاب فرهنگی تشکیل شد و وظیفه جهاددانشگاهی را فعالیت‌های فرهنگی و تحقیقات علمی تعیین کرد و خوشبختانه با توانمندی‌های جهاد دانشگاهی دستاوردهای فراوانی را در طول انقلاب اسلامی شاهد بودیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم در مورد مهم‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در حوزه صنعت در ابتدای انقلاب، کشورمان برای حفاری و تولید نفت نیازمند کشورهای غربی بود اما جهاد توانست با نیروهای متخصص دکل‌های حفاری نفتی را طراحی نماید.

فقیه‌زاده ادامه داد:همچنین گام بعدی در صنایع دفاعی به عنوان یک نیاز مهم برای ادوات نظامی در تولید فولاد بود که این صنعت در اختیار کشورهای صنعتی آمریکا، انگلیس و آلمان بود که جهاد با تلاش دانشمندان توفیق یافت آن را طراحی کرده و به تولید برساند و در اختیار وزارت دفاع قرار بدهد.

وی در خصوص دیگر توانمندی‌های جهاددانشگاهی تصریح کرد: در حوزه مخابرات و ارتباطات در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی توانست در فرستادن گیرنده‌های رادیویی و تلویزیونی کشور را بی‌نیاز کند که در این باره رادیو معارف ظرفیت مهمی برای نشر معارف اسلامی و دینی به شمار می‌رود و افتخار ما در این عرصه وجود فرستده‌های پرقدرت است.

وی یادآور شد: در علم و دانش سلول‌های بنیادی نیز موفقیت‌های خوبی از سوی جهاددانشگاهی به ثبت رسید و حتی رهبر معظم انقلاب نیز این دستاوردهای علمی از سوی جهاد دانشگاهی را مورد توجه قرار داد و ما افتخار می‌کنیم به اینکه امروز علم سلول درمانی به جای دارو و درمان راهکاری برای آسایش مردم شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم پیرامون اهمیت دانش سلول‌های بنیادی گفت: امروزه نباید صرفا به این توجه داشت که با مرگ مغزی اعضا به بیماران پیوند می‌خورد بلکه با پیشرفت‌های موجود می‌توان اندام‌ها را ترمیم کرد.

فقیه‌زاده افزود: در حوزه درمان ناباوری نیز جهاد دانشگاهی به ویژه جهاد قم خدمات ارزنده‌ای به مردم ارائه می‌کند به گونه‌ای که در چند سال قبل باید درمان در تهران صورت می‌گرفت در حالی که امروز واحد قم موفق شده تا با درمان ناباوری و مرکز توریست درمانی زمینه‌ی حضور بسیاری از مردم از کشورهای خلیج فارس تا آسیای میانه را فراهم کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا