Mihanpostپیشنهاد سردبیرمحيط زيست

شش‌ ماهی‌ یا ماهی زیر خاکی عجیب چهار سال بدون آب زیر خاک زنده می ماند + ویدیو

در آفریقا نوع ماهی زندگی می‌کند که می‌تواند بیش از چهار سال بدون غذا و آب آن هم در زیر خاک زنده بماند. این ماهی که شش‌ ماهی یا lungfish آفریقایی نام دارد ، می‌تواند سه تا پنج سال بدون آب و غذا حیات خود را متوقف کند. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

ماهی زیر خاکی عجیب lungfish در واقع وقتی‌ که بعد از سال ها آب اطرافش را بگیرد زنده می شود و البته شش‌ ماهی‌ ها مثل ماهی‌ های دیگر در دریا زندگی می کند اما در فصول خشک ماهی زیر خاکی یا شش‌ ماهی‌ با گل کف دریا  و مایعی که از دهانش بیرون می‌دهند خود را مومیایی و دفن می‌کند و در مدتی معادل ۵ سال چرخه‌ ی حیات این ماهی متوقف می‌شود و این روند تا زمانی‌ که فصل پر آب شروع شود این ماهی دوباره احیا می‌شود.

شش‌ ماهی‌
شش‌ ماهی‌ یا ماهی زیر خاکی

شش‌ ماهی‌ یا ماهی زیر خاکی

شش‌ ماهی‌ ها به زیررده دوتنفسیان Dipnoi تعلق دارد و از ماهی‌های استخوان‌ داری است که ویژگی‌های باستانی ابتدایی ماهی‌های استخوان‌دار را حفظ کرده که از آن جمله تنفس است. شش‌ماهی‌ها در عین حال ساختارهای ابتدایی گوشتی‌ بالگان ازجمله وجود باله‌های گوشتی که اسکلت داخلی آن‌ها به خوبی روییده را نگاه داشته‌اند و جالب اینجاست که این ماهی ها می تواند بیش از ۴ سال را بدون آب و غذا در زیر خاک زنده بمانند

دیدگاه علمی در مورد ماهی زیر خاکی عجیب lungfish یا شش‌ ماهی

دانشمندان امیدوارند با مطالعه ماهی زیر خاکی عجیب lungfish  یا شش ماهی بتوانند راهی را بیابند تا برنامه‌ ی انسان‌ های منجمد شده محقق شود. که در این میان بنیاد تمدید حیات آلکور که یک موسسه غیردولتی آمریکایی است به منظور نیمه منجمد کردن انسان‌ها و احیا دوباره آنها از سال ۱۹۷۲ میلادی فعالیت خود را آغاز کرده‌ است که البته هدف سرما زیستی کمک به منجمد کردن بدن انسان است که از مرگ تمام سلول‌ها و ساختار سلولی جلوگیری می‌کند.

شش‌ ماهی‌
نمایی کناری از ریه های شش‌ ماهی‌

یان یوان استاد دپارتمان زیست شناسی دانشگاه ملی سنگاپور در مورد ماهی زیر خاکی یا شش‌ ماهی ها پژوهش‌هایی انجام داده‌ است و وی ژن‌ های کبد یک شش‌ ماهی آفریقایی را قبل و بعد از توقف حیات بررسی کرده‌ و در صدد است که سلول‌‌ های شش ماهی چطور در این مدت زنده می‌ماند چرا که در طول مومیایی بودن این ماهی غذا و آب نمی‌خورد و هیچ دفعی ندارد.

به هر حال پژوهشگران با توجه به تحقیقات و یافته های علمی که از ماهی زیر خاکی عجیب lungfish یا شش ماهی به دست آورده اند ، معتقدند این ماهی با مومیایی کردن خود ساعت بیولوژیکی سلول‌های بدن خود را کند می‌کند.

شش‌ ماهی‌
شش‌ ماهی‌ در مومیایی که خودش با آب دهان و گل دفن کرده و منتظر بارش باران در سال و یا سال های بعد می ماند

این در حالی است که پدیده توقف حیات همانند کاری که ماهی زیر خاکی عجیب lungfish یا شش ماهی انجام می دهند ، همیشه برای دانشمندان جذاب بوده چرا که با رازگشایی آن زندگی انسان کاملا متحول خواهدشد.

شاید یک روز اگر فردی دچار وضعیت بحرانی فوق‌العاده شود – مثلاً تیر خورده باشد- پزشکان بتوانند زمان بیشتری را با توقف فعالیت مغزی بخرند و عمل موفق آمیزی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا