گوناگون

مدیریت هوشمندانه حوزه های اجتماعی نیازمند مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد است

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن موسوی چلک ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی سازمان های مردم حوزه آسیب های اجتماعی (اعتیاد) استان همدان با اشاره به اینکه  NGO ها باید در 3 مسیر تصمیم گیری ، اجرا و نظارات همراه دولت باشند افزود: امسال 2 هزارو 22 سمن در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کنند در حالیکه این تعداد در بهمن ماه سال گذشته هزارو 25 سمن بود.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور به همراه وزرا چندین ساعت با سمن ها جلسه برگزار می کنند و مسائل و مشکلات را بررسی می کنند اظهار داشت : این روند تا چند سال پیش اتفاق نمی افتاد لذا برای نخستین باراین فضا فراهم شده است .

موسوی ادامه داد : برای اینکه این فضا نهادینه شود باید هم دولت و هم سازمان های مردم نهاد تلاش کنند به طوری که یک طرف وظیفه سیاست گذاری ، ظرفیت سازی و تفسیرگری را انجام دهد و طرف دیگر نیز با انجام فعالیت هایی در مسیر های مشخص شده خود را اثبات کند .

وی باتاکید براینکه اثبات تشکل ها با پول انجام نمی شود عنوان گفت: این اثبات با مسئولیت پذیری ومشارکت جویی است که تشکل ها در حوزه های اجتماعی به طور مشخص انجام می دهند.

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه رویکرد وزارت کشور اجتماعی کردن فعالیت ها از طریق سازمان های غیر دولتی و مشارکت های مردمی است افزود: این موضوع شعار نیست چرا که اگر شعار بود در همان ماه های اول تمام می شد لذا تمام تلاش ما این است که این امر با حمایت های مالی اتفاق بیفتد که البته این منابع مالی محدود است .

موسوی چلک با بیان اینکه در بحث صدور مجوز ایجاد تشکل ها باید کارها تسهیل شود و مردم برای انجام کارهای خیر درنوبت نباشند اظهار داشت : در این زمینه کاری را شروع کرده ایم و با تمام دستگاه روند صدور مجوزها را بررسی کرده ایم .

وی با تاکید براینکه مراکز غیرمجازی نیز در سطح کشور فعالیت می کنند ادامه داد: به منظور جلوگیری از فعالیت این مراکز سامانه بانک اطلاعاتی سازمان های غیر دولتی را راه اندازی کرده ایم که تا کنون در 21 استان این سامانه تکمیل شده است لذا تمام تلاش ما این است که تا پایان سالجاری این سامانه را نهایی کنیم که البته این کار به زمان نیاز دارد.

موسوی با اشاره به اینکه تمام کسانی که مجوز فعالیت دارند باید در این سامانه اطلاعات خود را ثبت کنند یادآور شد : در غیر این صورت این مراکز به عنوان مراکز غیر قانونی محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه اعتبار برگزاری کلاس های آموزشی به استانها داده می شود گفت: در این زمینه باید 8 دوره در بخش های درمان ، پیشگیری حداقل تا آخر آذر ماه در سطح استان برگزارشود و فقط مختص به مرکز استان نباشد لذا طبق نیاز سنجی های آموزشی انجام شده این اختیار به استان داده شده است که هر دوره آموزشی که نیاز استان باشد برگزار کنند اما قبل از ان به ستادمبارزه با مواد مخدر اطلاع دهند.

مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدربا بیان اینکه سند جامع در شورای پزوهش در حال بررسی است عنوان کرد:  در شرایطی هستیم که نباید یک سند جامع را مقامات بالا تهیه و به دستگاه ابلاغ کنند لذا استان ها می توانند سند بومی توسعه مشارمت های اجتماعی را مطابق با شرایط استان خود تهیه کنند که در این زمینه ماهم اعتبارات لازم را در اختیار استان ها قرار خواهیم داد.

موسوی چلک با اشاره به اینکه در حال حاضر 27 استان سند کنترل آسیب های اجتماعی را تدوین کرده اند افزود: استان ها می توانند اولویت خود را سیاست های ابلاغی  مواد مخدر که مقام معظم رهبری بیا ن کردند قرار دهند و سند بومی را ، راجع به مشارکت های اجتماعی تدوین کنند لذا می توانند یک کار پایلوت را در این زمینه انجام دهند.

وی به راه اندازی سایت پیشگیری اشاره و با بیان اینکه نمی توان منکر استفاده از ظرفیت فضای مجازی بود ظهار داشت: باید از ظرفیت های موجود استفاده کنیم و به راه اندازی یک سایت محدود نباشیم چرا که تجربه نشان داده است که چند تا سایت بهتر از یک سایت است .

موسوی ادامه داد: برای اینکه فرصت خلاقیت و ایده پردازی را در کشور فراهم کنیم 5 استان را به عنوان مجری جشنواره ایده های برتر انتخاب کرده ایم  لذا استان همدان می تواند این جشنواره را برگزار کند چرا این جشنواره بومی است و در همین راستا مانیز از استان حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه وظیفه ستاد مبازره با مواد مخدر حمایت از ایده های جدید است عنوان کرد: در کارها خلاقیت وجود ندارد و یکی از دلایل آن عدم آمادگی فضا برای ایده پردازی است لذا  اعتقاد ما این است که با پروتکل نمی شود ایده های مردم را خط کشی کرد .

این مقام مسئول در ادامه به حمایتهای اجتماعی از بهبود یافتگان اشاره و تاکید کرد : با توجه به محدویت منابع  نمی توانیم از همه بهبود یافتگان حمایت کنیم جرا که هزینه های بسیار بالایی دارد لذا طبق قانون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، سازمان بهزیستی و کمیته امداد در این بخش فعالیت های خوبی را انجام می دهند.

مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در بحث حمایت های اجتماعی نیاز به ورود خیران به منظور کمک به گروه های اجتماعی آسیب پذیر و آسیب دیده داریم گفت: در همین راستا وزارت نیرو پیگیر ورود خیران در این بخش است اما متاسفانه افراد تمایل به فعالیت در این بخش را ندارند و تنها کسانی اعلام آمادگی می کنند که یاخود و یا یکی از اطرافیانشان قبلا در دام اعتیاد بوده اند.

موسوی چلک افزود: شهر داری ها با توجه به اینکه بومی هستند می توانند از ظرفیت های خود جهت پیشگیری از اعتیاد استفاده کنند لذا در این زمینه شورای شهر هم باید فعال باشد .

وی با تاکید براینکه سمن ها در صورتی می توانند موفق شوند که گروه های معتمد و متخصص در کنار هم کار کنند یادآور شد : رمز پایداری سازمان های غیردولتی شبکه سازی فعالیت هاست .

 موسوی با بیان اینکه انجام کارها به صورت فردی میسر نخواهد شد و باید به صورت گروهی و صنفی کار کرد اظهار داشت: تا زمانی که کارها شبکه سازی نشود قدرت سمن ها و قدرت چانه زنی ها زیاد نخواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه تمام سیاست ما این است که دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرایی نباشد و کارها را واگذار کند اظهارداشت: وظیفه دبیرخانه ظرفیت سازی و انتقال آن است.

وی همچنین به مراکز ماده 16  اشاره کرد و گفت: ما هیچ وقت نمی توانیم فرد معتادی را به زود ترک دهیم چرا که جنس حوزه اجتماعی از جنس برخورد سلبی، انتظامی و امنیتی نیست لذا دراین زمینه باید نرم جلو برویم چرا که اگر این شور نباشد کیفیت کار کم خواهد شد.

مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدردر پایان با تاکید براینکه مراکز غیر دولتی باید به سمت استقلال مالی پیش بروند یادآور شد: رمز موفقیت NGO ها در استقلال مالی شان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا