Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

چرا ناسا سیاره مشتری را پادشاه سیارات منظومه خورشیدی نامید + عکس

این که چرا ناسا سیاره مشتری را پادشاه سیارات منظومه خورشیدی نامید است موضوعی است که امروز در میهن پست به آن اشاره خواهیم کرد .

با این حال ناسا در حالی اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری از سیاره مشتری منتشر کرده و آن را “پادشاه سیارات” خطاب کرده است که سیاره مشتری بزرگترین سیاره‌ای است که به دور خورشید می‌چرخد و این سیاره جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیاره‌های منظومه شمسی دارد. از نظر ترکیب این غول گازی به یک ستاره شباهت دارد و دانشمندان تخمین می‌زنند که اگر آن حداقل ۸۰ برابر سنگین‌تر بود، می‌توانست به نوعی ستاره‌ای بنام کوتوله قرمز به جای سیاره تبدیل شود.

مشتری پادشاه سیارات
سیاره مشتری پادشاه سیارات منظومه خورشیدی

غول‌های گازی (یا سیارات مشتری‌سان) سیارات بزرگ و گازی هستند که عمدتاً از سنگ یا مواد جامد دیگر تشکیل نشده‌اند. چهار غول گازی در منظومه خورشیدی وجود دارد: مشتری، زحل، اورانوس، نپتون. از نظر دوری از خورشید، مشتری پنجمین سیاره پس از عطارد، زهره، زمین و مریخ است.

مشتری Jupiter چهارمین جسم درخشان در آسمان پس از خورشید، ماه و زهره و پنجمین سیاره در فاصله با خورشید و بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است. جرم این سیاره غول پیکر یک هزارم جرم خورشید است، اما از تمام سیارات منظومه شمسی دو و نیم برابر بزرگ‌تر است.

مشتری پادشاه سیارات

و اما ۳۰ حقیقت جالب و خواندنی درباره سیاره مشتری پادشاه سیارات

۱. مشتری چهارمین شی درخشان منظومه شمسی است. تنها خورشید، ماه و زهره از آن درخشان‌تر هستند.

۲. مشتری یکی از پنج سیاره‌ای است که با چشم غیرمسلح از زمین قابل رویت است.

۳. بابلی‌های باستان اولین مردمی بودند که رویت مشتری را ثبت کردند.

۴. نام لاتین مشتری (Jupiter) براساس خدایان رومی انتخاب شد. با این حال، برای یونانی‌ها، نشان دهنده زئوس یا خدای طوفان است.

۵. میان رودان مشتری را به عنوان خدای مردوک و حامی سرزمین بابل می‌دانستند. قبایل آلمانی نیز آن را دونار یا ثور می‌نامیدند.

۶. مشتری در بین سیارات دیگر کوتاه‌ترین روز را دارد. این سیاره هر ۹ ساعت و ۵۵ دقیقه حول محور خود می‌چرخد. این چرخش‌های مکرر به تدریج سیاره را مسطح کرده و قطبین آن را پهن‌تر می‌کند.

۷. مشتری هر ۱۱,۸ سال به دور خورشید می‌چرخد.

۸. اتمسفر بالایی مشتری از کمربندهای ابری تشکیل شده است. این ابرها از کریستال‌های آمونیاک، سولفور و ترکیب این دو ماده، به وجود می‌آیند.

۹. نقطه بزرگ قرمز رنگ بر روی سیاره یک طوفان عظیم است. این طوفان به مدت حداقل ۳۵۰ سال در آنجا بوده و آنقدر بزرگ است که ابرهای زمین می‌تواند در آن جا بگیرد.

مشتری پادشاه سیارات

۱۰. در پایین اتمسفر مشتری، که حاوی هیدروژن است، لایه‌های گاز هیدروژن فشرده شده، هیدروژن فلزی مایع و هسته یخی، سنگی و فلزی وجود دارد.

۱۱. قمرهای مشتری را گاهی اوقات ماهواره‌های یوویان می‌نامند. بزرگ‌ترین این قمرها گانیمد، کالیستو، آیو و اروپا نام دارند.

۱۲. گانیمد بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی است. این قمر با اندازه ۵،۲۶۸ کیلومتری از عطارد بزرگ‌تر است.

۱۳. حلقه‌های مشتری از ذرات گرد و خاک که از برخورد قمرهای کوچک‌تر مشتری با ستاره‌های دنباله دار و آستروئید به وجود آمده، تشکیل می‌شوند. این حلقه ۹۲،۰۰۰ کیلومتر بالاتر از ابرهای مشتری ایجاد شده و تا فاصله ۲۲۵،۰۰۰ کیلومتری این سیاره ادامه دارد. ضخامت این حلقه‌ها ۲۰۰۰ تا ۱۲،۵۰۰۰ کیلومتر است.

۱۴. تاکنون هشت سفینه زمینی به مشتری سفر کرده‌اند. این سفینه‌ها عبارت‌اند از پایونیر ۱۰ و ۱۱، وویجر ۱ و ۲، گالیله، کاسینی، اولیس و نیوهورایزنز.

۱۵. مشتری با سرعت ۴۷،۰۰۰ کیلومتر در ساعت با سرعت بیشتری از هر سیاره می‌چرخد. اگر زمین با چنین سرعتی می‌چرخید، یک روز حداکثر کمتر از یک ساعت طول می‌کشید.

۱۶. مرکز مشتری حدود ۷۲،۰۰۰ درجه فارنهایت یا ۴۰،۰۰۰ درجه سلسیوس است، به طوری که از سطح خورشید داغ‌تر می‌باشد.

۱۷. نیروی گرانش مشتری دو برابر زمین است. فردی با وزن ۳۶ کیلوگرم بر روی زمین، بر روی مشتری ۹۰ کیلوگرم وزن خواهد داشت.

۱۸. ابرهای سیاره مشتری با سرعت ۶۴۴ کیلومتر در ساعت در سطح این سیاره حرکت می‌کنند.

۱۹. در سال ۲۰۱۱ گروهی از دانشمندان پیشبینی کردند که دریاچه‌های آب مایع بر روی یکی از قمرهای مشتری، اروپا، می‌تواند نشانگر حیات باشد.

۲۰. مشتری بیشتر شبیه یک ستاره است تا سیاره، زیرا اغلب از هلیوم و هیدروژن تشکیل شده است.

۲۱. بیش از ۱۰۰۰ ابر زمینی در مشتری جای می‌گیرد.

۲۲. سطح مشتری جامد نیست، در نتیجه فرد می‌تواند رفته رفته در اعماق آن غرق شود. اگرچه هسته آن جامد است اما بسیار کوچک بوده و تنها قسمت جامد سیاره است.

مشتری پادشاه سیارات
تصویری از سیاره درخشان مشتری در آسمان شب

۲۳. اگرچه زمین نمی‌تواند میزان انرژی خروجی خود را از انرژی دریافتی از خورشید بیشتر کند، اما مشتری دو برابر انرژی دریافتی از خورشید را برمی گرداند.

۲۴. یکی از قمرهای مشتری، آیو، فعال‌ترین آتشفشان های موجود در کل سیارات یا قمرهای منظومه شمسی را داراست.

۲۵. از آنجاییکه مشتری دما خارج می‌کند، هر سال ۲ سانتی متر کوچک‌تر می‌شود. زمانی که اولین بار شکل گرفت، قطر آن دو برابر اندازه حاضر و بسیار داغ‌تر بود.

۲۶. بدون وجود گرانش شدید مشتری، آستروئیدهای بیشتری به زمین برخورد می‌کردند.

۲۷. اگر مشتری بزرگ‌تر می‌شد، انقباض آن افزایش می‌یافت. زیرا جرم بیشتر این سیاره را متراکم‌تر کرده و باعث می‌شد که خود را منقبض کند.

۲۸. اروپا، یکی از قمرهای مشتری، یک اقیانوس با عمق ۱۰۰ کیلومتری دارد. گفته می‌شود میزان آب این قمر دو برابر زمین است.

۲۹. مشتری دارای ۶۷ قمر شناخته شده و تأیید شده است. با این حال دانشمندان معتقدند بیش از ۲۰۰ ماهواره طبیعی به دور آن می‌چرخند.

۳۰. مشتری امواج طبیعی و قدرتمند رادیویی تولید می‌کند که از امواج خورشیدی قوی‌تر هستند. امواج رادیویی عظیم و قدرتمند آن ممکن است بر فعالیت‌های آتشفشانی شدید قمر آیو، تأثیر بگذارند.

منبع : NASA

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا