گوناگون

گردشگران فرانسوی در قصر بهرام

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از حضور گردشگران فرانسوی در مجموعه‌ی قصر بهرام گرمسار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی سمنان،«محمدحسین بحرالعلومی» اظهار کرد: 13 گردشگر فرانسوی به قصد بازدید از مجموعه کاروانسراهای قصر بهرام، عین الرشید و جاده سنگفرش به استان سمنان سفر کرده و عصر دیروز(چهارشنبه سی‌ام مهرماه) وارد گرمسار شدند.

وی با بیان اینکه این گروه پیش از این با هدف ایرانگردی از برخی استان‌های کشور بازدید کرده‌اند، گفت: این گردشگران به وسیله خودروهای دو دیفرانسیل آفرود از ایران دیدن می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: بخش نهایی سفر این گروه بازدید از کاروانسرای قصر بهرام، مسیر جاده‌ی ابریشم، جاده سنگفرش و پارک ملی کویر است و این گردشگران امروز و فردا در این منطقه حضور دارند.

بحرالعلومی با بیان اینکه در دامنه‌ی شمالی ارتفاعات سیاه کوه در جنوب گرمسار و شمال شرقی دریاچه نمک و در مسیر باستانی اصفهان، کاشان، خوار، خراسان، مجموعه‌ای از قصرهای شاه عباس, عین‌الرشید و حرمسرا وجود دارد، اظهار کرد: کاروانسرای قصر بهرام از مهم‌ترین بناهای سیاهکوه است که با پلان مستطیل شکل ساخته شده و مصالح عمده برای ساخت این کاروانسرا سنگ است و در بخشهایی نیز از آجر استفاده شده است.

وی ادامه داد: سفال‌هایی که از اطراف این بنا به دست آمده به احتمال قوی از دوره‌ی تیموری است و نشانه‌ی آن است که این بنا پیش از صفویه برپا بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به اینکه قصر عین الرشید در دو کیلومتری شمال قصر شاه عباسی قصر بهرام و در قسمت میانی فاصله دریاچه نمک و کویر بزرگ قرار گرفته است، افزود: در یک کیلومتری جنوب شرقی قصر شاه عباسی یا قصر بهرام, یک بنای دیگر صفوی به چشم می‌خورد که حرمسرا نامیده می‌شود و ظاهراً در هنگام مسافرت خاندان سلطنتی، حرمسرا و در دیگر مواقع محل سکونت شکارچیان سلطنتی بوده است.

بحرالعلومی تصریح کرد: جاده‌ی دست‌ساز سنگ‌فرش نیز که با سنگ‌های تراش‌خورده روی بستر کویر گرمسار ساخته شده، بطول 35 کیلومتر و عرض 5 متر در مسیر شاهراه تاریخی «اصفهان – ساری» در دوره‌ی صفوی برای سهولت رفت و آمد کاروانیان که در این مسیر به باتلاق‌ها و نمک‌زارهای جنوب گرمسار برخورد می‌کردند احداث شده تا کاروان‌ها را از گزند سیلاب‌ها و زمین‌های گل‌آلود و چسبناک در فصول بارش حفظ کند. بنا بر شواهد موجود و مطالعات انجام شده عموماً این سنگ‌ها به‌وسیله شتر از کوه‌های سیاه کوه به محل آورده شده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا