امروز در میهن پست شما را با ۱۴ سلاح که نظامیان اوکراینی در جنگ با روسیه در اختیار دارند، در حالی آشنا خواهیم کرد که اکثر این جنگ افزارها توسط کشورهای اروپایی و البته آمریکا به این کشور ارسال شده است. سلاح هایی که به نوعی هم سرنوشت جنگ این کشور با روسیه را تغییر داده و جالبتر این که بعضی از آن ها نیز ساخت خود کشور روسیه نیز هستند.
اف ام جی – ۱۴۸ جاولین، بلای جان تانکهای روسی
حمله نظامی روسیه به اوکراین با ورود و پیشروی هزاران دستگاه تانک و زرهپوش به خاک این کشور آغاز شد. یکی از مهمترین سلاحهایی که بلای جان تانکهای روسی و مانع از پیشروی آنها شد موشک دوشانداز ضد تانک هدایت شونده جاولین (نیزه) است که در اختیار نظامیان اوکراینی قرار دارد که البته طبق آمار رسمی فقط آمریکا ۴هزار و ۶۰۰ دستگاه از این موشکها را در اختیار اوکراین قرار داده و دیگر کشورهای غربی نیز شمار دیگری به اوکراین فرستادهاند.
هلیکوپتر “Mi-17” و پهپاد انتحاری
آمریکا ۵ فروند هلیکوپتر ترابری نظامی میل ۱۷ ساخت روسیه که تاکنون ۱۵ هزار فروند از آن ساخته شده و در ۷۰ کشور مستقر هستند را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است. همچنین یکصد فروند پهپاد انتحاری نیز به ارتش اوکراین تحویل داده شده است.
موشکهای دوشانداز ضد هوایی استینگر اف آی ام-۹۲ با سیستم گرمایاب
نیروی هوایی اوکراین عملا از چند هواپیما و هلیکوپتر قدیمی ساخت اتحاد شوروی سابق تشکیل شده بود. تجاوز نظامی روسیه به اوکراین با برتری مطلق هوایی این کشور همراه بود که ارسال موشکهای دوشانداز ضد هوایی استینگر با سیستم گرمایاب به این برتری هوایی پایان داد. آلمان ۵۰۰ دستگاه، آمریکا ۱۴۰۰ دستگاه و سایر کشورهای غربی نیز مقادیر دیگری استینگر به اوکراین کمک کردند.
موشک ضد تانک NLAW بر دوش نظامیان اوکراینی
سلاح دوش پرتاب و یک بار مصرف ضد تانک سبک نسل بعدی NLAW در سوئد توسعه یافته و در بریتانیا تولید شده است. بریتانیا تا ماه مارس ۶ هزار راکت به اوکراین کمک کرده که ۳ هزار و ۶۱۵ قبضه آن NLAW بوده است.
خودرو زرهپوش ساخت آلمان
دولت آلمان تاکنون ۸۰ دستگاه خودرو زره پوش ساخت این کشور را به همراه ۵۰ دستگاه آمبولانس و کمکهای دارویی دیگر به اوکراین ارسال کرده است.
موشک دوشانداز یا ضد هوایی استرلا ۲
از دوران جنگ سرد در انبارهای تسلیحاتی آلمان دمکراتیک (آلمان شرقی) موشک های دوش پرتاب یا ضد هوایی استرلا ۲ ساخت اتحاد شوروی که در ناتو به آن سام ۷ گفته میشد، نگهداری میشدند.
به دستور دولت آلمان ۲۷۰۰ قبضه از این موشکها برای کمک به اوکراین فرستاده شدند. دیگر کشورهای عضو پیمان ورشو سابق مانند لهستان و رومانی نیز از این موشکها به اوکراین فرستادهاند.
خودرو نظامی هاموی (هامر اچ وان)
در میان کمکهای آمریکا به اوکراین ۷۰ دستگاه خودرو نظامی هاموی (هامر اچ وان)، ۳ فروند قایق گشتزنی، ۸ دستگاه سیستم رادار، ۲۵ هزار کلاهخود و ۲۵ هزار جلیقه ضد گلوله دیده میشود.
نظامیان اوکراینی مجهز به مسلسل های ساخت آلمان
پانصد قبضه سلاح ضد تانک ۳ به همراه یک هزار گلوله، ۱۰۰ قبضه تیربار ام ژ۳ ، ۱۶ میلیون فشنگ، ۲۳ هزار کلاهخود، ۱۳۰۰ جلیقه ضد گلوله، ۳۵۰ هزار پرس غذای سربازی از دیگر کمکهای آلمان تا ماه مارس به اوکراین بوده است.
سلاح تکتیرانداز ساخت هلند
هلند نیز کمکهای نظامی به اوکراین ارسال کرده است. این کمکها شامل ۴۰۰ قبضه سلاح ضد تانک، ۲۰۰ قبضه موشک ضد هوایی استینگر، ۱۰۰ قبضه سلاح تکتیرانداز، ۳۰ هزار فشنگ مربوطه و دستگاه مینیاب میشود.
سیستم دفاعی ضد پهپاد ساخت آلمان
نظامیان اوکراینی همچنین چهار سیستم دفاعی ضد پهپاد از آلمان دریافت کرده است. افزون بر این ارتش اوکراین ۱۶ دوربین دید در شب و همچنین دوربینهای دیگر نیز تحویل گرفته است.
زره پوش بیامپی PbV-501 جمهوری چک
دولت آلمان به جمهوری چک اجازه داده است تا ۵۸ دستگاه PbV-501 که سابقا به آن بی ام پی ۱ گفته میشد را در اختیار نظامیان اوکراینی قرار دهد. این زرهپوشها قبلا متعلق به جمهوری دمکراتیک آلمان (آلمان شرقی) بود که پس از وحدت دو آلمان در اختیار ارتش آلمان قرار گرفتند که بعدا در پایان دهه ۹۰ میلادی به سوئد و از آنجا به جمهوری چک تحویل داده شدند. استفاده از این خودروها منوط به اجازه آلمان است.
موشک ضد هوایی اس ۳۰۰ هدیه کشور اسلواکی
دولت اسلواکی سیستم موشکهای پدافند هوایی اس ۳۰۰ خود که ساخته روسیه است را به نظامیان اوکراینی هدیه کرده است. برد این موشکها بالغ بر ۱۰۰ کیلومتر است و بدین ترتیب باز هم از برتری هوایی روسیه کاسته شده است.
نتیجه :
اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) یک بسته ۵۰۰ میلیون یورویی به اوکراین کمک کرد که در مجموع کمکهای این اتحادیه به یک و نیم میلیارد یورو رسید. متعاقب آن دولت بایدن نیز از تحویل تجهیزات نظامی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار دیگر خبر داد که مجموع کمکهای ایالات متحده به اوکراین به ۲/ ۳ میلیارد دلار بالغ میشود. فرانسه نیز تاکنون ۱۰۰ میلیون یورو کمک نظامی کرده است.