Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوا فضا

وضعیت جوی سیاره مشتری در عکس های جدید فضاپیمای جونو

وضعیت جوی سیاره مشتری طبق تصاویر جدیدی که سازمان ناسا منتشر کرده طوفانی شده و بنظر می رسد بخش های وسیعی از این سیاره با طوفانی عظیمی مواجه شده است. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

وضعیت جوی سیاره مشتری با وضوح بالا در تصاویری که به تازگی توسط فضاپیمای جونو منتشر شده، مشخص است. تسلط ابرهای طوفانی بر جو سیاره مشتری به خوبی دیده می شوند. کاوشگر ناسا برای اولین بار طی ۵ سال اخیر تصاویری از طوفان عظیم در سیاره مشتری که ۱٫۸ میلیارد مایل از زمین فاصله دارد، مخابره کرد؛ طوفانی که بر اثر میدان مغناطیسی سیاره مشتری به وجود آمده است.

جونو نام فضاپیمای روباتیک بدون سرنشین ناسا است که در چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شده و شرکت لاکهید مارتین و موسسه تحقیقات جنوب غربی سازنده و پیمان‌کار هدایت آن هستند.
وضعیت جوی سیاره مشتری
قطب جنوب مشتری که خیلی متفاوت از قطب دیگر غول گازی منظومه شمسی، کیوان، است.

بررسی‌ها نشان می‌ دهد قدرت میدان مغناطیسی سیاره مشتری تقریبا ۱۰ برابر میدان مغناطیسی زمین است. کاوشگر جونو پرتوهای الکترونی جدیدی شناسایی کرده که می‌تواند علت شفق مسحورکننده سیاره مشتری را توضیح دهد.

عکس‌ های اخیر نشان‌ دهنده تسلط ابرهای طوفانی و متلاطم در جو “مشتری” است؛ ابرهایی که کوچک ترینشان ۴ مایل وسعت دارند! آن نقطه‌ های کوچک و درخشان را می‌ بینید؟ آنها ابرهایی به وسعت ۱۶ مایل هستند که در بعضی مناطق سیاره مشتری خطوط بوران یک گروه از بادهای متلاطم و طوفان‌ ها که با یک جبهه سرما مواجه می‌ شوند- را تشکیل داده‌ اند. اکثر ابرهای با این ارتفاع مشخصا از آب یا یخ آمونیاک و یا ترکیب این دو تشکیل شده‌ اند.

وضعیت جوی سیاره مشتری
ابرهای یخی – جزییاتی به طول ۵۰ کیلومتری در عکس ها قابل شناسایی است.

نقطه‌ های کوچک و درخشانی که در تمام منطقه گرمسیری جنوبی مشتری خود نمایی می‌ کنند، ابرهایی هستند که هر چند کوچک به نظر می‌ آیند، اما در واقع ۳۰ مایل عرض و ۳۰ مایل ارتفاع دارند و به آنها “برج‌ های ابری” گفته می‌ شود، به طوری که روی ابرهای زیرین خود سایه می‌ اندازند.

احتمالا وجود همین ابرها باشد که باعث درخشش این نقاط در عکس‌ ها شده است. این اولین بار است که این تعداد از برج‌ های ابری در وضعیت جوی سیاره مشتری پدیدار می‌ شوند.

منبع: time

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا