گوناگون

4 هکتار اراضی استان تهران رفع تصرف شد/ پیشگیری از وقوع 35 فقره تجاوز

غلامعباس عبدی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سرانه فضای سبز در نقاط مختلف شهرستانهای استان تهران به دلیل شرایط آب و هوایی، جمعیتی، اجرای طرح های توسعه ای و….. متفاوت است اما در مجموع این میزان بطور متوسط در کل استان 25 متر مربع و در شهر تهران 17 متر مربع محاسبه شده است.

تهران باید حداقل 140 هزار هکتار فضای سبز داشته باشد

این مسئول ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی میزان فضای سبز مطلوب هر استان یا کشوری 10 درصد مساحت آن منطقه است که در این صورت استان تهران با مساحتی بالغ بر یک میلیون و 400 هزار هکتار باید حداقل 140 هزار هکتار فضای سبز شامل جنگلهای دست کاشت و طبیعی داشته باشد اما هم اکنون تنها نیمی از این میزان محقق شده است.

وی عنوان کرد: البته طرح های متعددی به منظور ارتقای کمی و کیفی فضای سبز استان عملیاتی شده و هم اکنون نیز در دست اجرا است، اخیرا نیز با همکاری استانداری در تشکیل ستاد فضای سبز، پیش بینی می شود بتوان تا پایان برنامه پنجم توسعه، هشت هزار هکتار به سطح جنگلهای استان افزوده شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران متذکر شد: این طرح با همکاری شهرداران، دهیاران، شوراهای اسلامی و معاونت عمرانی استانداری در حال پیگیری است و با تحقق کامل آن، سرانه فضای سبز استان تهران به حد استاندارد خواهد رسید.

پیشگیری از تصرف اراضی ملی؛ اولویت منابع طبیعی است

عبدی نژاد سوالی در زمینه رفع تصرفات و جلوگیری از تجاوز به اراضی ملی را اینگونه پاسخ داد: در راستای تبصره یک ماده 55 قانون اساسی اولویت و سیاست اصلی منابع طبیعی پیشگیری از تصرف، تجاوز و تخریب اراضی ملی و دولتی است، نباید منتظر ماند تا تخلفی رخ دهد پس از آن با صرف زمان و هزینه هنگفت افدام به اجرای حکم و بازپسگیری کرد لذا تمرکز ما بیشتر بر حوزه پیشگیری است.

این مسئول ادامه داد: این رویه در سال گذشته بهبود و سرعت یافت و نتایج مطلوبی نیز حاصل شد به نحویکه در سال 92 آمار مربوط به پیشگیری از وقوع تصرف نسبت به سنوات گذشته بسیار چشمگیر بود و از هدررفت هزینه ها جلوگیری به عمل آورد.

جلوگیری از تصرف 106 هکتار اراضی ملی استان تهران در سال 92

وی متذکر شد: در سال گذشته 221 فقره تصرف و تجاوز به اراضی در سطح 106 هکتار پیشگیری شد و با صرف کمترین هزینه در همان مراحل اولیه برخوردهای قانونی صورت گرفت در حالیکه بازپسگیری این اراضی پس از تصرف مستلزم صرف زمان طولانی، هزینه های هنگفت، تشکیل پرونده و ارجاع به مقام قضایی بود.

Z

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با تاکید بر اینکه در سالجاری نیز تمرکز اصلی منابع طبیعی بر حوزه پیشگیری است، افزود: خوشبختانه در سه ماهه نخست سالجاری نیز اقدامات مناسبی صورت گرفت و تاکنون از تجاوز به 35 فقره اراضی ملی در سطح 28 هکتار جلوگیری به عمل آمد.

اجرای حکم تخریب برای 8 فقره تصرف اراضی در تهران، دماوند و شمیران

عبدی نژاد خاطرنشان کرد: در حوزه اجرای احکام نیز هشت فقره اراضی ملی در مساحت 4.1 هکتار با اخذ مجوز از مراجع قضایی رفع تصرف شد، این تصرفات بیشتر در حوزه شهرستانهای تهران، دماوند و شمیرانات بوده است.

این مسئول در هشداری به زمین خواران و متصرفان اراضی ملی گفت: از آنجاکه حفاظت از اراضی و منابع طبیعی وظیفه‌ ای ملی، شرعی و قانونی است، تخلف فرد خاطی و متصرف غیرقانونی این اراضی به هیچ عنوان قابل اغماض نیست و اداره کل منابع طبیعی استان و دستگاه قضا با قاطعیت تمام پیگیر این مهم بوده و با پدیده زمین‌خواری و تصرف اراضی ملی به شدت برخورد می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا