Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

جزئیات کاملی از دو رخداد نجومی در بامداد روز ۲۳ بهمن ماه ۹۵ + عکس

جزئیات کامل دو رخداد نجومی – ماه گرفتگی و عبور دنباله‌دار ۴۵P به نزدیکترین فاصله خود از کنار زمین – در بامداد روز ۲۳ بهمن ماه ۹۵  را در حالی برای علاقه مندان به نجوم تشریح خواهیم کرد که در بامداد روز شنبه ۲۳ بهمن ماه علاقمندان به ستاره‌شناسی و نجوم می‌توانند ذو رویداد نجومی جالب را در یک قاب از آسمان شب مشاهده کنند. برای مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر با ما همراه شوید.

در بامداد روز شنبه ۲۳ بهمن ماه از دو رخداد نجومی یاد شده ابتدا یک ماه گرفتگی بر روی ماه کامل زمستانی- ماه برفی – رخ خواهد داد و سپس چند ساعت بعد، دنباله‌دار ۴۵P موسوم به سال نو نیز پس از نزدیک شش سال به نزدیکترین فاصله خود از زمین می‌رسد.

رخداد نجومی ماه برفی بطور سنتی به ماه کامل ماه فوریه در آمریکای شمالی گفته می‌شود زیرا در سردترین و برفی‌ترین ماه سال رخ می‌دهد. برخی بومیان آمریکایی همچنین به این ماه کامل ، ماه گرسنگی نیز می‌گویند زیرا شکار در شرایط سرد و برفی این ماه دشوار است.

رخداد نجومی
ماه گرفتگی بامداد روز ۲۳ بهمن ماه ۹۵

ماه‌گرفتگی زمانی رخ می‌دهد که زمین بین ماه و خورشید در یک خط قرار می‌گیرند. این هم‌ترازی باعث می‌شود که سایه زمین بطور کامل روی ماه افتاده و خسوف رخ بدهد.

طی رویداد بامداد شنبه، ماه با عبور سایه زمین از برابرش، به تدریج به رنگ نقره‌ای تیره‌تر در خواهد آمد. از آنجایی که سایه بیرونی پراکنده‌تر زمین روی ماه می‌افتد باعث ایجاد یک سایه ظریف‌تر نسبت به گرفتگی جزئی یا کلی می‌شود و به آن ماه‌گرفتگی نیم‌سایه گفته می‌شود اما به دلیل صاف بودن آسمان در شب مذکور، ‌تاریک‌تر شدن ماه مشهود خواهد بود.

رخداد نجومی

این رویداد در اروپا، آفریقا و غرب آسیا در اواخر شب در جنوب آسمان دیده خواهد شد و اهالی شمال، جنوب و مرکز آمریکا در شرق آسمان می‌توانند بهترین دید را داشته باشند.

در ایران، ماه در ساعت ۰۲:۰۵ دقیقه بامداد شنبه(۲۳ بهمن) وارد نیمسایه زمین شده و درساعت ۰۴:۱۴ بامداد به اوج گرفت خود می‌رسد که در آن زمان بخش‌های شمالی آن تیره‌تر دیده خواهد شد. این ماه‌گرفتگی در ساعت  ۶:۲۴ صبح به پایان خواهد رسید.

علاوه بر ماه گرفتگی نیم‌سایه، همچنین دنباله‌دار ۴۵P به نزدیکترین فاصله خود از زمین از سال ۲۰۱۱ تاکنون خواهد رسید. این دنباله‌دار صبح روز ۱۱ فوریه (۲۳ بهمن) در آسمان در صورت‌فلکی “هرکول” قابل مشاهده خواهد بود و سپس از میان صور فلکی تاج شمالی، گاوران، تازی‌ها و دب اکبر عبور خواهد کرد.

رخداد نجومی
عبور دنباله‌دار ۴۵P به نزدیکترین فاصله خود از کنار زمین در بامداد روز ۲۳ بهمن ماه ۹۵

فاصله دنباله‌دار سال نو از زمین در این نزدیکی حدود ۱۲ میلیون کیلومتر خواهد بود و برای مشاهده آن باید از دوربین یا تلسکوپ دستی استفاده کرد. این جسم سماوی هر پنج سال یک بار به داخل منظومه شمسی باز می‌گردد و سر آن درخششی به رنگ سبز-آبی دارد. دنباله‌دار ۴۵P  مجددا در سال ۲۰۲۲ به سمت زمین بازخواهد گشت.

ماه فوریه محل نمایش رویدادهای جالب دیگری نیز هست و بطور مثال، فردا بارش شهابی آلفا قنطورسی نیز آغاز خواهد شد که هرساله در اوایل فوریه رخ می‌دهد. این بارش در سال ۱۹۶۹ کشف شد.

منبع  skyandtelescope

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا